Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 25 oktober 2015

Crisis opvang vluchtelingen in Voerendaal

Net als veel andere gemeenten in ons land, heeft de gemeente Voerendaal het verzoek ontvangen om na te gaan of er acuut slaapplaatsen kunnen worden ingericht voor de opvang van vluchtelingen. Het gemeentebestuur van Voerendaal neemt zijn verantwoordelijkheid en stelt sporthal De Joffer daarvoor beschikbaar.
22 oktober 19.30 uur Bijeenkomst gemeenteraad
“De gemeenteraad van de gemeente Voerendaal stelt zich achter het aanbod van het college aan het COA om opvangruimte voor vluchtelingen ter beschikking te stellen. Ondanks dat er onduidelijkheden zijn, hebben wij vertrouwen in de aanpak van de gemeente en vragen wij de burgers van Voerendaal, om ons en alle vluchtelingen hierbij te steunen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld als vrijwilliger. We kunnen niet alles voorzien, maar de gemeente doet haar uiterste best om de noodopvang zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij roepen de burger op open te staan voor de ontstane situatie. Samen dragen wij ons steentje bij aan deze oplossing”.