Steun ons en help Nederland vooruit

Bart Frijns

lid van actief kader D66 Voerendaal

Kunrade

Bart is sinds 2020 lid van D66 en is actief lid binnen de afdeling Voerendaal van D66. Hij was actief betrokken binnen de fractie van D66 in Voerendaal en werkt nu mee aan de zichtbaarheid van D66 Voerendaal met oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Bart is getrouwd, heeft één zoontje en woont in Kunrade. Hij is opgegroeid in Valkenburg en heeft in Maastricht bedrijfseconomie gestudeerd met als specialisatie financiering. Hij is aan de universiteit Maastricht gepromoveerd op het gebied van financiële markten. Na afronding van zijn proefschrift heeft Bart aan een aantal universiteiten gewerkt. Het meest recent heeft hij in Nieuw-Zeeland gewerkt waar hij hoogleraar finance was en leiding gaf aan een onderzoekscentrum. Hierbij heeft hij aan verschillende externe projecten meegewerkt zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een vragenlijst om financiële geletterdheid onder Nederlandse burgers te meten. In maart 2020 is Bart met zijn familie teruggekeerd naar Nederland en werkt hij aan de Open Universiteit als hoogleraar Finance.

Gezien zijn achtergrond in onderwijs en financiering zijn dit thema’s die Bart van nature aanspreken. Daarnaast vind hij thema’s als gelijkheid en gelijke kansen belangrijk en ziet hij een (lokale) overheid die zich in dienst stelt van de samenleving.  

Meer van Bart Frijns